Kamp Eerde
De geschiedenis van de Nederlandse padvinderij is onlosmakelijk met Ommen verbonden. De eerste padvinders kwamen in 1913 met Philip Dirk van Pallandt, erfgenaam van landgoed Eerde, naar Ommen. In Nederland ontstonden de eerste padvindersgroepen in 1910. Van Pallandt was actief betrokken bij de Haagse padvinderij. Hij ontving ook padvinders op het landgoed van zijn vader bij Wassenaar. Na zijn erfenis van de landgoederen Eerde en het Laer stelde hij zijn landgoed beschikbaar als kampeerterrein voor padvinders.
In eerste instantie kampeerden ze bij de Steile Oever aan de Regge, later bij Ada's Hoeve aan de Vecht. Eind 1922 kreeg de N.P.V. het aanbod om Ada’s Hoeve te huren en kreeg de kampleiding de beschikking over een eigen boerderij, de Laarhoeve. Het aantal bezoekers van Kamp Eerde groeide van tientallen in de eerste jaren naar duizenden in de jaren twintig. De vereniging De Nederlandsche Padvinders, kortweg (N.P.V.), was een algemene scoutingorganisatie voor jongens in Nederland tussen 1915 en 1973.
Titus Leeser
Titus Jules Gerard Karl Leeser (Keulen, 14 oktober 1903 – Zwolle, 3 mei 1996) was een Nederlandse beeldhouwer en schilder. Leeser was sinds zijn kinderjaren actief in de scoutingbeweging, zo was hij één van de trainers op de eerste Gilwelltraining die in Nederland plaatsvond van 9 tot en met 23 juli 1923 op Gilwell Ada's Hoeve in Ommen. Ook leverde hij veel omslagonwerpen en illustraties voor scoutingpublicaties. Hij woonde tot 1968 op landgoed Eerde van baron Philip van Pallandt in Ommen. De Gilwelltraining is genoemd naar het Gilwell Park, het terrein waar Robert Baden-Powell zijn eerste training gaf voor scoutingleiders.
Serie kaarten getekend door Leeser
Eerde No. 1 Kampbureau [Laarhoeve]
Eerde No. 2 De Cantine en Stores
Eerde No. 3 De Hooge Oever
Eerde No. 4 Kamphuis
Eerde No. 5 Opleidings-Centrum N.P.V. (Raadsvuur en Stores)
Eerde No. 6 Opleidings-Centrum N.P.V. (Indiaansche Tee-Pee en Patrouille-Kamp)
Hartelijke Kampgroeten [geen onderdeel van bovenstaande serie)
Laarhoeve
Na de fusie van de Padvinderij tot Scouting Nederland werd de padvindersboerderij Laarhoeve (Kampbureau) in 1973 verkocht en ging onderdeel uitmaken van een naast de boerderij gebouwde manege met de naam “Laarhoeve”. Tegenwoordig is de Laarhoeve een woonhuis.