Logo Haver & Co. onder deelstreep
Een leuke felicitatiekaart voor kinderen is gedrukt door Offsetdrukkerij Haver & Co. Arnhem. Het logo onderaan de deelstreep laat duidelijk de losse aar van haver zien. Deze drukker is ook bekend onder de naam Offsetdruk N.V. Haver, Weenink & Co Arnhem. Behalve deze kaart hebben ze ook kinderboeken gedrukt. Ook in de Tweede Wereldoorlog drukte drukkerij Haver-Weenink kaart onder het nummer K 517. Het zijn kaarten van uitgever De Muinck in Amsterdam.
Copyright midden deelstreep
In het midden van de deelstreep staat het copyright teken: een C in een cirkel. Het copyrightteken © of auteursrechtteken is een symbool waarmee wordt aangegeven dat een werk auteursrechtelijk is beschermd. Volgens de Berner Conventie is een werk automatisch beschermd door het auteursrecht en is het copyrightteken eigenlijk overbodig. Het copyrightsymbool © is geintroduceerd in de Verenigde Staten in sectie 18 van de Copyright Act van 1909.
JW boven deelstreep
Bovenaan de deelstreep staat JW (ligatuur). In een kort In Memoriam van Jan Verhoeven in De Arnhemsche Courant van 16 december 1935 staat het volgende: “Jan Verhoeven … mede-directeur van Mastrigt & Verhoeven, terwijl hij de laatste jaren een zelfde functie bekleedde bij de drukkerij Haver, Weenink & Co.”
In een familiebericht in De Tijd van dezelfde datum geven Louis haver en Jan Weenink kennis van het overlijden van Jan Verhoeven op 15 december 1935. Wellicht is de afkorting JW van Jan Weenink.
Postzegelvakje
In het postvak staat SERIE 21/8 Printed in Holland. De tekst in het postzegelvakje verondersteld dat er meer vergelijkbare kaarten door deze drukker zijn gedrukt. Een zoektocht op internet leverde maar één kaart op. Het is echter een uitzonderlijke kaart, want de kaart is binnen Frankrijk verstuurd en heeft een Franse tekst op de beeldzijde: “Elle me prend tout mes forces”. De tekenaar is hetzelfde en ook het logo van Haver op de adreszijde.
Illustrator
De tekening op de beeldzijde is niet gesigneerd, maar heeft veel weg van de stijl van illustrator Alfons van Heusden (1930-2000). Haver & Weenink hebben ook enkele kinderboeken gedrukt, onder meer van de illustrator Piet Worm (1909-1996). Diens stijl wijkt echter sterk af van de tekening van de kaart. De illustrator blijft ondanks onderzoek onbekend. In dat geval berusten de auteursrechten bij de drukker, want de uitgever is onbekend. Dat betekent dat de kaart 70 jaar na publicatie tot het publieke domein gaat behoren. Het jaar van publicatie is onbekend, maar ligt naar schatting in de periode in of voor 1966, op basis van de Franse kaart die in 1966 is afgestempeld.